Flygtninge

De sidste par dage er der kommet tusindvis af flygtninge over grænsen til Danmark, og selv hvis jeg ikke lige har fået set nyhederne de sidste par dage, så er det ikke svært at følge med over Facebook. Der raser den ene flygtningedebat efter den anden. Men det er godt nok ikke alle debatter der har en lige pæn tone.

Jeg bliver faktisk lidt skuffet over Danmark, når jeg ser nogle af de kommentarer og film der popper op på min startside. Der er film og billeder af voksne mennesker der ser flygtningene gå på motorvejen. Men istedet for at velkomme dem bliver der råbt og spyttet efter dem. Undskyld mig, men hvad er meningen? Ja, det er da supertræls, at de går på vores motorveje og spærrer for trafikken, men det er ikke grund nok til at udtale noget som dette: “Håber der kommer en fuld polsk lastbil chauffør og klipper dem alle hele vejen hen langs motor vejen nu de ikk gider dø i deres eget land.” Den kommentar læste jeg nemlig tidligere på Facebook, og der blev jeg godt nok stødt.

I samme tråd blev der udtalt, at det ikke er i orden at de flygter fra deres krigsramte land, men at de burde blive i landet og forsvare det. Det var så okay, at kvinder og børn rejste fra lande som Syrien, men mændende var ikke rigtige mænd, medmindre de blev dernede og gik i krig. Som om nogle af de personer, der udtaler sådanne ting nogensinde har været i noget der bare minder om krig?

I en anden tråd så jeg en kommentar der hed: “Vi er mange der er nervøse for at de, når de er mange nok overtager magten i Danmark, og at vi igen må slås for et frit Danmark.” Jeg tror, at personen har misforstået noget. Der er to forskellige slags “flygtninge” der kommer til landet i denne tid. Der er flygtninge fra krigsramte lande, og så er der velfærdsflygtninge der kommer herop for at få et bedre liv. Sidstenævnte kategori er helt klart en minoritet. Det er formodentligt ikke for sjovt, at disse flygtninge er villige til at rejse fra hjem og familie.

Jeg har selv været ude og besøge et asylcenter, hvor jeg snakkede med nogle af beboerne. Der blev jeg sat ind i, i hvilken situation Syrien virkelig befinder sig i. Jeg blev sat ind i, hvor korrupt landet er, og at folk simpelthen bare “forsvinder”, hvis de for eksempel har været inde og søge på andre landes kulturer. Børn og unge der udtaler sig negativt og styret i Syrien bliver spærret inde og sultet. Hvor mange mennesker har selv lyst til at leve under sådanne omstændigheder? Ville du have lyst til det?

Selvfølgelig er der nogle flygtninge fra andre lande, der rejser med herop udelukkende for at få et bedre liv, og hvis jeg skal være ærlig, så er det ikke dem der skal være vores første prioritet. Men vi skal da ikke lukke vores land for folk der virkelig har brug for hjælp! Vi bliver nødt til at hjælpe, hvor vi kan, og det medfører også, at Danmark bliver meget mere multikulturelt, hvilket udelukkende kan været godt. Der er da ingen grund til, at vi skræmmer dem fra vid og sans, når de i forvejen befinder sig i en sådan sindstilstand(Ja, den er muligvis møntet på Inger Støjberg).

De flygtninge der i disse dage kommer herop har forskellige håb og drømme. Nogle drømmer om at tage tilbage til ders hjemland, når der er falder ro på. Andre har et oprigtigt ønske om at skabe familie og karrirere i Danmark. De vil gerne integrre sig og bidrage til samfundet. Og hvorfor skal de dog ikke have lov til det? Hvad er problemet i, at vi får andre kulturer ind i samfundet? De kommer jo ikke for at overtage alt vores arbejde, bruge alle statens penge eller terrorisere landet. De kommer udelukkende i håbet om et mere fredfyldt liv, og vi har det sgu da godt i Danmark! Så hvorfor ikke dele det med andre mennesker, der har brug for det?

Danmark er simpelthen for småligt, og det er pinligt, at vi skaber os sådan, udelukkende på grund af nogle mennesker der flygter fra noget der er værre end vi nogensinde ville kunne forstille os.

Men nu ikke alt for negativt; det er så dejligt at se, at flygtningene i Rødby blev modtaget med mad og drikke. For mon ikke de har været længe undervejs? Folk der tager ud til asylcentre og nyankomne flygtninge fortjener intet andet end respekt. De er med til at gøre Danmark til et rart og varmt sted, hvor man kan mærke, at der virkelig er plads til alle.

Og hvis du vil følge med i det nyeste, så blev der i dag lagt en video op, hvor der står en flok mænd på en bro og råber ned til flygtningene, du kan læse mere om det her – og så er det endda skrevet med humor!

Follow my blog with Bloglovin

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s