Miley

Hvis man ser det her billede uden at kende kvinden på det, så er man formodentligt let tilbøjelig til at tro, at det er en skingrende skør kvinde. Det er det muligvis også, men hun har et navn. Et navn som mange af os endda kender; Miley Cyrus.

Hvis vi går ni år tilbage i tiden, så var det året, hvor Hannah Montana blev vist for første gang. En serie om en ung pige med et stort talent. En pige der levede et dobbelt liv som den kendte Hannah Montana, og til dagligt var hun Miley Cyrus, en helt almindelig klodset teenagepige. Jeg må indrømme, at jeg godt kunne lide serien. I 2011 blev der lavet den sidste sæson af Hannah Montana, det var blevet til i alt fire sæsoner, og på det tidspunkt var Miley 18 år gammel.

Allerede inden serien sluttede, havde Miley begyndt sin solokarriere som den rigtige Miley Cyrus, altså uden at skulle klæde sig ud som Hannah Montana. Hun var stadig en teenagepige med langt mørkt hår, og som de fleste højest sandsynligt fandt meget tiltrækkende. Hun lavede regulære popsange, som de fleste kunne synge med på. Ikke nok med det, så var hun også skuespiller i blandt andet filmen LOL, The Last Song og So Undercover efter serien Hannah Montana var stoppet. En pige med mange talenter, kan man vist godt sige.

I 2012 var det slut med de lange mørke lokker. Nu havde Miley klippet sit hår kort og farvet det blond. Det var også slut, med teenage-tøjet, for nu skulle der ske et oprør. Hun viste sig i sine musikvideoer i undertøj, og endda helt uden tøj også, og sang om Molly(slang for ecstasy). Hvad var det for en Miley der pludselig florerede rundt på nettet? Jeg er ret sikker på, at hun her mistede en del af sin fanskare, men samtidig ramte hun en anden og formodentligt lidt ældre gruppe unge.

En ting jeg personligt synes er lidt sjovt, er at hun i et interview engang i 2009 har udtalt: “Drugs are for idiots, and i’m never gonna be that person“, well well, Miley, let’s see about that. Til MTV EMA’s 2013 skulle den oprørske, korthårde-Miley lige modbevise sig selv; hun tændte en joint på scenen. Så blev hun vist alligevel til den person, hun aldrig ville blive. Man må da sige, at hun fik en del omtale efter dette stunt; ikke nødvendigvis god, men som folk siger; dårlig omtale er bedre end ingen omtale. I et interwiev til Daily Mail udtaler hun sig endda så positivt om stoffer, at man er let tilbøjelig til at tro, at det er hverdag for hende. Hun udtaler, at hun afskyr coke, men weed og MDMA derimod er glade og sociale stoffer.

Det kan muligvis være, at Miley har fået inspiration til sit ungdomsoprør af sin bror, Trace Cyrus. Den 26-årige musiker der spiller i bandet Metro Station er ikke så kontroversiel som lillesøster engang har været. Han er dækket af tatoveringer og piercinger og kører lidt sit eget show. Så det kan da sagtens være, at der er sket lidt inspiration familien imellem der.

Jeg indrømmer blankt, at jeg godt kunne lidt Miley med de lange mørke lokker, men der begyndte at opstå en mindre form for foragt, da hun klippede sig kort håret og gjorde alt for opmærksomhed. Det virkede simpelthen ikke, som om det faldt hende naturligt. Hvis man for eksempel ser på Lady Gaga som sammenligning, så har hun været skingrende skør lige fra begyndelsen af sin karriere. Alt hun gjorde havde et underligt twist. Miley’s skørhed er kommet hen ad vejen, og det er sket så drastisk, at det simpelthen virker kunstigt i min optik. Dermed ikke sagt, at hun ikke har talent. For det har hun uden tvivl; hun kan synge, spille skuespil, og så må man indrømme, at hun ved, hvordan hun skal promovere sig selv.

I samme år, som hendes joint-stunt, fik Miley også twerket sig vej ind i medierne. Dette gjorde hun til VMA’s, da hun deltog i sangen Blurred Lines med Robin Thicke. Her havde Miley bittesmå, muligvis lidt for stramme, hudfarvede hotpants på. Allerde dengang synes jeg, at Miley Cyrus var for meget. Hun irriterede mig, og det virkede blot som et desperat forsøg på at få opmærksomhed og omtale. Det ærgrede mig at se, hvordan en af de tidligere Disney-idoler havde ændret sig så drastisk. At gå fra en sød, lidt kikset teenage-pige, hvis største oprør var, at hun sang om, at hun festede i USA, til en korthåret, skør kvinde, der klæder sig i nogle lidt for mærkelige outfits.

For mig virker det helt ærligt bare som et kedeligt teenage-oprør, der har til formål at skulle skille sig ud. Det virker gennemtænkt men halvhjertet. Hvorfor bruge sit talent, når man faktisk har et, på at synge skæve toner, bande som en sømand fra Esbjerg og gå klædt i tøj, der giver en mere opmærksomhed end ens reelle talent. Er det ikke meningen, at man skal være kendt for at kunne noget, og ikke bare for at være en maniac?

Miley Cyrus’ seneste stunt, der har fået mig til at ryste på hovedet, var da hun i maj optrådte iført nogle hvide strømpebukser, nipplecovers og overdimensionerede sommerfuglevinger og sang “My Neck, my back, lick my pussy and my crack“. Okay, godt nok er det ikke Miley, der har været så original, og fundet på en så dyb sangtekst, det er sangerinden Khia. Men dette ændrer ikke på det faktum, at Miley spilder sit talent, på at stå og ligne lidt en klovn, imens hun synger vulgære sangtekster.

Jeg forstår godt, hvorfor Miley havde brug for at komme ud af Hannah Montana-rollen, og dette kunne godt blive svært, hvis hun stadig havde det lange brune hår, som Miley også har i serien. Og to be honest, det korte lyse hår klæder hende. Men hvorfor absolut tage det til et andet niveau. Hvorfor absolut skabe sig sådan? Hvorfor spilde sit talent på at ville skille sig så meget ud? Det forstår jeg simpelthen ikke.

Follow my blog with Bloglovin

Advertisements

2 thoughts on “Miley Cyrus – dygtig eller sindssyg?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s