Retsforbeholdet

Den her afstemning er så kompleks og så indviklet, at jeg tror, de færreste politikere endda er ethundrede procent sikre på, hvad vi skal stemme om. Derfor har jeg også gjort mit bedste og taget den ene test efter den anden og læst alverdens artikler, for at sætte mig ind i, hvor jeg skal sætte mit kryds i dag, og jeg er kommet frem til, at jeg stemmer ‘nej’.

Som SF’er er jeg godt klar over, at jeg går imod mit parti, og for første gang i mit 19-årige lange liv er jeg enig med mine LA og DF venner, der også stemmer ‘nej’.

Det har været utrolig svært for mig, at sætte mig helt ind i, hvad søren den her afstemning går ud på. Men som sagt så har jeg gjort mit bedste.

Infantile argumenter

Jeg synes, at ‘ja’-partierne har taget nogle utrolig nedgørende og infantile argumenter i brug. Selvfølgelig er der da ingen mennesker her i Danmark, eller det er i hvert fald de færreste, der går ind for børneporno og kvindehandel. Bare fordi jeg stemmer ‘nej’, så er det ikke ensbetydende med, at jeg er pædofil eller handler med kvinder.

Og Løkkes udtalelse “Hvis du er i tvivl, så stem ‘ja'”. Man siger heller ikke ja til analsex, hvis man er i tvivl. Den holder fandeme ikke. Hvis man virkelig er i tvivl, så må man stemme blank og overlade valget til dem, der faktisk har sat sig ind i, hvad det er vi skal stemme om.

Der er intet ondt i samarbejde

Jeg er glad for vores samarbejde på tværs at grænserne. Jeg glad for vores åbne grænser. Og jeg er ikke negativt indstillet overfor EU. Men når det er sagt, så er jeg stadig af den overbevisning, at nogle beslutninger bedst træffes nationalt fremfor i en så stor og omfattende organisation som EU. Jeg er bange for, at EU ligeså langsomt kommer til at overtage vigtige beslutninger i Danmark, som andre lande ikke nødvendigvis behøver blande sig i. Jeg er bange for, at vi bliver glemt i det store samarbejde, for Danmark er et småt land, det kan vi ikke lyve os fra. Et samarbejde er ikke ensbetydende med en nødvendig suværenitetsopgivelse.

Historisk lav tillid

Og jeg forstår heller ikke, hvordan folk kan overveje at give et simpelt flertal i regeringen den magt, at de uden videre og uden at spørge os, borgerne, kan opgive flere dele af vores suværenitet. Og specielt ikke i en tid som denne, hvor der er historisk lav tillid til politikerne. Hvis vi ikke stoler på politikerne og deres beslutninger, hvorfor vil man så lægge endnu mere af Danmarks magt og beslutninger i hænderne på dem. Det giver i mine ører simpelthen ingen mening overhovedet.

Tvivl er forståeligt

Jeg forstår godt tvivlen, og den har selv været i mig, omkring Europol. Hvis vi stemmer ‘nej’, vil vi så i fremtiden kunne forhandle os til en plads i Europol? Det kan ikke siges med sikkerhed, men jeg er overbevist om, at det godt vil kunne lade sig gøre. Hvorfor skulle de andre lande i EU ikke ville samarbejde med Danmark? Og Danmarks søgninger i Europols EIS-database på over 70.000 gange er ganske absurd. Hvis man sammenligner dette med andre EU-lande som Irland, Holland eller Portugal, der alle har søgt langt under 70.000(bemærk: LANGT) gange, og Norge der ikke er medlem af EU der har søgt 2.000 gange, så er Danmarks forbrug af denne database enten totalt overdrevet, eller også viser det bare, at det ikke bliver et problem, at benytte denne database selvom man står uden for EU.

En kompleks afstemning

Det er rigtig svært at formulere, hvorfor jeg stemmer ‘nej’. Og når jeg snakker med mine venner der stemmer ‘ja’, så har de også rigtig svært ved at formulere, hvorfor de har intentioner om at sætte ders kryds der hvor de nu engang har. Den her aftstemning er kompleks, og den er svær at formulere og uddybe. Men jeg synes ikke, at nogen skal påduttes noget af folk man ikke kender og folk man ikke stoler på. EU skal ikke presse det ene efter det andet ned over mit hoved i hvert fald. Og jeg er overbevist om, at et parallelt samarbejde ikke vil blive et problem.

Så derfor sætter jeg mit kryds ved ‘nej’ i dag.

Follow my blog with Bloglovin

Advertisements

One thought on “Derfor stemmer jeg ‘nej’ den 3. december

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s