EU

EU har de sidste mange år arbejdet godt sammen. Der er kommet mange aftaler på plads.  Vi kan rejse på tværs af EU-landene uden pas grundet schengen-aftalen. Når nej, ikke til Storbritannien og Irland. Absurd homogen organisation! Eller er vi nu også det..?

I mine øjne er vi det langt fra. Vi forsøger at se så homogene, glade og samarbejdsvillige ud udadtil. I de gode tider lykkes dette også. Men ligeså snart det brænder på, så er det schluss mit lustig(slut, på dansk – kort sagt), som man siger.

Se nu bare denne flygtningekrise vi befinder os i lige nu. Det vælter ind med flygtninge til stort set alle EU-lande. Danmark har skærpet asyl- og flygtninge reglerne absurd meget. Asylansøgere og flygtninge skal vent tre år på familiesammenføring. Forestil jer lige det. Forestil jer, at I skal vente tre år, før I må se jeres børn, forældre og/eller søskende igen. Børn har da i løbet af de tre år totalt glemt, hvordan deres forældre overhovedet ser ud. Så må vi tage værdigenstande fra asylansøgere. En debat der igen er kørt totalt af sporet. Specielt taget i betragtning, at Schweiz har gjort det i 10 år!

Danmark bliver kritiseret af stort set alle andre lande på grund af vores nye politik. Selv Randers’ svinekøds-sag har fået omtale i udenlandske medier – igen noget der har taget en uventet drejning med satiriske tegninger af Lars Løkke, efterfulgt af en masse vrede – nogle ville mene, at det minder om Muhammed-krisen. Danmark har i hele denne medie- og flygtningestrøm skulle forsvare sig selv i EU, og det lød som om, det ikke gik stille for sig.

Jeg vil nødigt sige, at jeg lige nu er stolt over at være dansker. Ikke så meget fordi jeg er ked af, at vi bliver kritiseret af så mange andre lande, men mere bare fordi vi er totalt egoistiske og ignorante.

Men nogle der heller ikke burde være stolte, efter min mening, det er svenskerne. De har kritiseret Danmark og den danske asyl- og flygtningepolitik Danmark har ført, imens de selv har taget imod med åbne arme. Men i november ændrede de komplet strategi. De indførte grænsekontrol og har skærpet deres lovgivning. Og Danmark skulle jo nødigt falde af i kapløbet “Hvem kan skræmme flygtninge mest væk”, så vi fik også indført grænsekontrol. En grænsekontrol som regeringen har besluttet sig for, skal være en realitet, men det bliver kommunerne der kommer til at betale for det – ikke en rød reje ekstra fra staten.

Hvis EU virkelig ønsker at være så homogen en organisation, hvordan kan det så være rigtigt, at ikke engang nabolandene kan finde ud af at samarbejde og finde en fælles løsning. Denne krise er jo ikke sjov for nogle; hverken flygtningene eller EU-borgerne, men man kan ikke altid tænke på sig selv. Nogle gange må man bide i det sure æble, tage lidt flere flygtninge end man måske har lyst til, og samarbejde med alle de andre EU-lande om en fair og realistisk løsning.

Der er jo ingen mennesker der flygter for sjov, og det er klart, at de ikke bliver ordentligt integreret i et land, hvor de i bund og grund ikke føler sig velkomne. Der bliver kigget skævt til dem. Der bliver startet rygter om dem. Deres værdier bliver taget fra dem, og de må vente tre år på at se deres familier igen.

Det vil på ingen måde komme bag på mig, hvis Englang til sommer vælger at melde sig ud af EU. Og jeg fortænker dem ikke i det; det kan ikke være rigtigt, at man kun kan stå sammen i de gode tider, og lige så snart det brænder lidt på, så lukker man af, spærrer sig inde og lukker øjne og ører for realiteten og den krise vi står i lige nu.

Advertisements

One thought on “EU er til grin

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s